طبق این گزارش، قیمت کل مواد غذایی افزایش خواهد یافت، اما کمتر از سال گذشته. قیمت مواد غذایی احتمالا بین 2.5 تا 4.5 درصد افزایش خواهد یافت (در مقایسه با 5 تا 7 درصد در سال 2023). انتظار میرود که یک خانواده چهار نفره بهطور متوسط در سال 2024، 16297.20 دلار برای غذا هزینه کند که نسبت به سال گذشته 701.79 دلار افزایش یافته است (در مقایسه با افزایش 1065 دلاری در سال 2023). افزایش سال 2024 با تورم همسو میشود، که چیز قابل توجهی است. آندریا رانکین، کارشناس آزمایشگاه تجزیه و تحلیل مواد غذایی کشاورزی در دانشگاه دالهوسی، میگوید: این گزارش «خبر خوبی به نظر میرسد و کاناداییها میتوانند قیمتهایی با شیب احتمالاً آرامتر ی را در سال آینده پیشبینی کنند».
استوارت اسمیت، رئیس نوآوری و افزایش پایداری کشاورزی در دانشگاه ساسکاچوان میگوید: «افزایش تخمینی 2.5 تا 4.5 درصدی برای سال 2024 به مشتریان تسکین میدهد. آنها باید انتظار داشته باشند که درجهای از ثبات به قیمت مواد غذایی بازگردد. من خوشبین هستم که عبارت “استیکر شوک” در سال 2024 کمتر در سراسر خواربارفروشیها استفاده شود.»
در پی یک سال سخت
برای افرادی که در تلاش برای متعادل کردن بودجه خود هستند، این ممکن است راحتی زیادی ایجاد نکند. 2023 سال پر فراز و نشیبی بود. دکتر سیلوین چارلبوا، سرپرست پروژه، پروفسور و مدیر آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کشاورزی در دانشگاه دالهوسی، میگوید: «سال 2023 چالشهای مالی قابل توجهی برای خانوادههای کانادایی ایجاد کرد که یکی از سختترین چالشها در تاریخ اخیر است. شمار گرسنگان در سال 2023 بانک غذا کانادا نشان داد که در سال 2023 نزدیک به دو میلیون بازدید از بانک غذا در کانادا انجام شده است که بالاترین سطح ثبت شده است و از مارس 2019 افزایش 78.5 درصدی را نشان میدهد.
آتشسوزیهای جنگلی و سیل بیسابقه در سراسر کانادا رخ داده است. تهاجم غیرقانونی اوکراین و ناآرامیها در خاورمیانه بر هزینههای انرژی و قیمت کالاها تأثیر گذاشته و همچنان ادامه دارد. نرخ اجاره و خدمات آب و برق بالاتر از همیشه است.
یک مطالعه اخیر توسط TransUnion نشان داد که میانگین بدهی خانوارهای کانادا نسبت به سال گذشته 4.2 درصد افزایش یافته است. اگرچه این گزارش نشان میدهد که کاناداییها امسال با وجود تورم کمتر برای غذا هزینه میکنند، اما این موضوع برای محققان نگرانکننده است. کاهش هزینهها در مواجهه با افزایش قیمت مواد غذایی نشان میدهد که کاناداییها در حال کاهش کمیت و کیفیت مواد غذایی هستند که میخرند. مشتریان از شرکتهای خواربارفروشی و سود بیش از حد آنها و سوء استفاده درک شده از روندهای تورمی و حفرهها ناامید و عصبانی هستند. سودجویی، گرانی و قیمتگذاری بیشتر در اخبار مطرح میشود. در میان کارمندان صنعت نیز نارضایتی وجود دارد، بهطوریکه بسیاری از کارگران در سراسر کشور در طول سال 2023 اعتصاب کردند (Sobeys، Metro Inc.، Rogers Sugar Refinery، و غیره).
راهحل: توانمندسازی مصرفکنندگان
بههمین دلیل است که تحقیقات CFPR مهم است. میتواند مصرفکنندگان را توانمند کند و به آنها در برنامهریزی کمک کند.
Kelleen L. Wiseman، مدیر و مدیر آکادمیک، کارشناسی ارشد اقتصاد غذا و منابع در دانشگاه بریتیش کلمبیا، میگوید: «این گزارش تأثیر تورم مواد غذایی بر کاناداییها و دلایل احتمالی روند تورم قیمت مواد غذایی را بررسی میکند. این تحقیق کمک ارزشمندی به موضوع مهم مقرون بهصرفه بودن غذا میکند. دادههای گزارش، انتظارات مصرفکنندگان را با آشنا کردن آنها با روندهای گذشته و کنونی آگاه میکند.»
دکتر ایوان فریزر، مدیر مؤسسه غذایی آرل، دانشگاه گوئلف، میگوید: «سیاستگذاران، مردم و رهبران کسبوکار همگی به ابزارهایی نیاز دارند تا بفهمند روندها چگونه ممکن است عمل کنند. “گزارش قیمت غذای کانادا یک پایه شواهد مستدل برای بحث در مورد چگونگی تغییر چشمانداز در طول سال آینده ارائه میدهد. دولت فدرال در حال بررسی رقابت در بخش مواد غذایی کانادا است. هدف معرفی لایحه C-56 افزایش رقابت در بخش مواد غذایی است که امیدواریم به افزایش قیمت مقرون بهصرفه تبدیل شود. باید دید چه تاثیری خواهد داشت، اما این یک شروع است. در عین حال، مصرفکنندگان میتوانند چشماندازهای بهتری در سال 2024 داشته باشند.»