چه کسانی میتوانند از ویزای استارتاپ کانادا استفاده کنند؟
این روش، مخصوص کارآفرینان خلاقی است که میتوانند استارتاپی جدید را در کشوری دیگر راهاندازی کرده و اداره کنند. نکته مهم در این شیوه پذیرش، این است که باید ایدهها خلاقانه بوده و یک بیزینس پلن قوی ارائه شود. همچنین ایدهپرداز توانایی رقابت با دیگر استارتاپها را داشته باشد.
دریافت ویزای استارتاپ کانادا چه مراحلی دارد؟
ایده تجاری یا طرح خلاقانه کسبوکار خود را آماده کنید. دقت کنید که این ایده در مقیاس جهانی باشد. از طرفی مهم است که ایده شما در بازار کانادا هم مورد قبول و جذاب باشد. بنابراین ضرورت دارد بهدرستی شرایط و مختصات بازار کار کانادا را بررسی کنید. پس از آن:
یک) فرم درخواست ویزای استارتاپ کانادا را در سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا تکمیل کنید.
دو) مدارک و اسناد مورد نیاز اعلامشده در سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا را آماده کنید. این مدارک شامل موارد زیر میشود:
- اسناد مسافرتی و گذرنامه معتبر؛
- مدارک زبان؛ داوطلبان باید در یکی از آزمونهای مورد تأیید اداره مهاجرت کانادا شرکت کنند و نمره قبولی را کسب کرده و تسلط به یکی از زبانهای رسمی کانادا (فرانسوی یا انگلیسی) را داشته باشند؛
- مدارک شناسایی و حقوقی (شناسنامه، کارت ملی، سند ازدواج و…)؛
- مدارک مربوط به فرزندان (در صورت وجود)؛
- گواهی عدم سوءپیشینه و سابقه کیفری متقاضی؛
- دو قطعه عکس پرسنلی باکیفیت؛
- مدارک مربوط به اثبات تمکن مالی؛ ازآنجاکه دولت کانادا طرحی برای حمایت مالی از متقاضیان ویزای استارتاپی ندارد، افراد باید خودشان با ارائه مدارکی، ثابت کنند که برای تأمین هزینههای زندگی خود و خانوادهشان (اگر فرد قصد مهاجرت به همراه خانواده را داشته باشد) مشکلی نداشته و از سرمایه کافی برخوردار هستند. مبلغ مورد نیاز برای تأمین زندگی خود فرد و (خانوادهاش در صورت حضور) هر سال از طرف سازمان مهاجرتی کانادا به روز میشود.
سه) مذاکره را با مراکز حمایتی مورد تأیید دولت کانادا آغاز کنید؛ برای مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ کانادا، حتماً باید با یکی از مراکز حمایتی این کشور همکاری داشته باشید. برای این کار اول شرایط خود و نوع حمایت موردنیازتان را بهطور دقیق بررسی کرده و سپس یک مرکز حمایتی که بیشترین همخوانی با شما دارد را شناسایی و همکاری خود را آغاز کنید.
چهار) بیزینس پلن قوی و دقیقی آماده کنید. برای این کار بهتر است با مشاوران و مدیران باتجربه مشورت کنید که چیزی را در بیزینس پلن خود از قلم نیندازید و درصد موفقیت خود را کاهش ندهید. پس از تهیه بیزینس پلن، باید طرح خود را به سه دسته از شرکتهای مورد تأیید اداره مهاجرت یعنی ونچر کپیتالها یا انجل اینوستورها (شتابدهندهها) یا اینکوبارتورها (مراکز رشد) ارائه کنید.
پنج) پس از این، شما آماده راهاندازی کسبوکار خود هستید و فقط کافی است از یکی از مراکز حمایتی مورد تأیید اداره مهاجرت، نامه حمایتی دریافت کنید.
شش) در این مرحله درخواست ویزای کاری و استارتاپ خود (و در صورت نیاز) و خانواده خود را به اداره مهاجرت کانادا ارسال کنید. البته توجه کنید که درخواست ویزای کاری اختیاری است اما وقتی چنین درخواستی از طرف شما برای اداره مهاجرت ارسال شود، آنها متوجه جدیبودن شما برای شروع کسبوکارتان خواهند شد.
هفت) حالا دیگر میتوانید با خیال راحت کسبوکارتان را راهاندازی کنید و همزمان، در دورههای مشخصشده، گزارشهای لازم را برای اداره مهاجرت کانادا ارسال کنید و درنهایت، اقامت این کشور را از طریق استارتاپ به دست بیاورید.
کارآفرینانی که قصد توسعه کسبوکار خود در کانادا را دارند، و درخواست اقامت دائم او در کانادا بهواسطه راهاندازی استارتاپ در مرحله بررسی و ارزیابی است، میتوانند از مجوز کار ویزای استارت آپ کانادا استفاده کنند. این مجوز به مدت یک سال اعتبار دارد و تنها به اتباع خارجی که نامه پشتیبان و تعهدنامهای از سمت سازمانهای حمایتی مورد تأیید دولت کانادا داشته باشند، اعطاء خواهد شد.لازم به ذکر است که تعهدنامه این افراد، تنها به مدت 6 ماه از زمان صدور، معتبر خواهد بود. بنابراین داوطلبان باید قبل از منقضیشدن آن، درخواست اقامت خود را ارسال کنند.
اگر علاوه بر توضیحات بالا، به مشاوره و راهنمایی متخصصان نیاز داشتید، سازمان مهاجرتی Study2020 در تمام مراحل اخذ اقامت کانادا همراه شما خواهد بود.