نکات کاربردی برای نوشتن انگیزه‌‌نامه یا SOP

انگیزه‌‌نامه (Statement of Purpose) یا Motivation Letter یکی از مهم‌ترین اجزای درخواست پذیرش شما برای دانشگاه یا برنامه تحصیلی مورد نظر است. این نامه به شما این فرصت را می‌دهد که داستان خود را بگویید، اشتیاق و اهداف خود را بیان کنید و نشان دهید که چرا شما بهترین گزینه برای موقعیت موجود هستید. در واقع این نامه به‌منظور ارائه توضیحاتی در مورد انگیزه‌های فرد، اهداف و پیشینه تحصیلی و حرفه‌ای داوطلبان نوشته می‌شود تا کمیته پذیرش در دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزشی و یا سازمان‌ها بتوانند تصمیم‌گیری بهتری در مورد پذیرش آن‌ها داشته باشند. هدف اصلی انگیزه‌نامه این است که نشان دهد چرا داوطلب علاقه‌مند به تحصیل در مقطع خاصی است و یا اینکه چرا فکر می‌کند برای استخدام در یک پوزیشن شغلی مناسب است. این مقاله راجع به ساختار کلی برای نوشتن انگیزه‌نامه و اینکه چه زمانی نیاز به نوشتن SOP داریم، نوشته شده است. همچنین چند نمونه از متون انگیزه‌نامه را در پایان مطلب در اختیار شما قرار می‌دهیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نوشتن انگیزه‌نامه برای اخذ پذیرش، در ادامه این مطلب از Study2020 همراه ما باشید.

فهرست محتوا

انگیزه‌نامه یا SOP چیست؟

انگیزه‌نامه یا  Statement of Purpose که به اختصار SOP هم نامیده می‌شود، یک سند مهم و شخصی است که توسط داوطلبان برای ورود به برنامه‌های تحصیلی، مخصوصاً در مقاطع تحصیلات تکمیلی، نوشته می‌شود. این نامه فرصتی است برای داوطلب تا خود را معرفی کند، اهداف تحصیلی و شغلی خود را توضیح داده و نشان دهد که چرا برای برنامه تحصیلی مورد نظر مناسب است. SOP معمولاً در کنار رزومه یا CV شما ارسال می‌شود. برخلاف رزومه و CV که اغلب تجربیات، سوابق شغلی و مهارت‌های شما را پوشش می‌دهد، متن این نامه بیشتر بر شخصیت، علایق و انگیزه شما برای درخواست تمرکز دارد. در اینجا برخی از عناصر کلیدی و اهداف انگیزه‌نامه آمده است:

 

ساختار کلی انگیزه‌نامه

نوشتن انگیزه‌نامه دارای یک ساختار و چارچوب کلی است که پایبندی به آن بسیار مهم است. یک انگیزه‌نامه خوب شامل برخی از عناصر کلیدی است که در ادامه این بخش، با آن‌ها بیشتر آشنا می‌شویم.

۱. معرفی و پیشینه شخصی

  • معرفی کوتاهی از خود و پیشینه تحصیلی و حرفه‌ای؛
  • اشاره به تجربیات و دستاوردهای قبلی که مرتبط با رشته تحصیلی مورد نظر هستند.

۲. اهداف تحصیلی و شغلی

  • توضیح اینکه چرا این رشته و برنامه تحصیلی را انتخاب کرده‌اید.
  • بیان اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدت خود در حوزه تحصیلی و شغلی.

۳. دلایل انتخاب دانشگاه و یا جایگاه شغلی

  • توضیح اینکه چرا این دانشگاه و برنامه خاص را انتخاب کرده‌اید.
  • اشاره به اساتید، پروژه‌ها، و امکانات تحقیقاتی که شما را جذب کرده‌اند.

۴. تناسب با برنامه

  • توضیح اینکه چرا شما مناسب این برنامه هستید و چه مهارت‌ها و تجربیاتی شما را از دیگر داوطلبان متمایز می‌کند.
  • اشاره به توانمندی‌های خاص و تجربیات قبلی که به شما کمک می‌کند در این برنامه موفق شوید.

۵. نتیجه‌گیری

  • خلاصه‌ای از نقاط قوت خود و تأکید بر انگیزه و علاقه شدید برای پیوستن به برنامه.
  • تشکر از کمیته پذیرش برای بررسی درخواست شما.

 

اهداف نوشتن انگیزه‌نامه برای اخذ پذیرش

مهم‌ترین هدف از نوشتن یک انگیزه‌نامه این است که به مدیر استخدام یا افسر پذیرش در ارگان مدنظر خود نشان دهید که چرا شما کاندیدای عالی برای این موقعیت هستید. در زیر به برخی از اهداف و دلایل نگارش انگیزه‌نامه اشاره شده است:

 

۱- نشان‌دادن شخصیت و انگیزه

انگیزه‌نامه فرصتی است برای نشان‌دادن شخصیت، اشتیاق و انگیزه‌های خود به کمیته پذیرش.

 

۲- ایجاد ارتباط با کمیته پذیرش

از طریق بیان داستان و تجربیات شخصی، می‌توانید ارتباطی مؤثر با کمیته پذیرش برقرار کنید و آنها را متقاعد کنید که شما یک کاندیدای قوی هستید.

 

۳- توضیح اهداف و مسیر آینده

انگیزه‌نامه به شما کمک می‌کند تا اهداف خود را مشخص کنید و نشان دهید که چگونه برنامه تحصیلی مورد نظر به شما کمک خواهد کرد تا به این اهداف برسید.

 

۴- برجسته‌کردن تجربیات و دستاوردها

با توضیح تجربیات و دستاوردهای گذشته، می‌توانید مهارت‌ها و توانمندی‌های خود را به نمایش بگذارید و نشان دهید که چگونه می‌توانید به موفقیت در برنامه تحصیلی و حرفه‌ای خود دست یابید.

به‌طورکلی، انگیزه‌نامه یک ابزار قدرتمند است که به شما امکان می‌دهد تا به شکلی تأثیرگذار و متقاعدکننده، نشان دهید که چرا شما بهترین گزینه برای برنامه تحصیلی مورد نظر هستید.

 

تفاوت انگیزه‌نامه با کاورلتر

انگیزه‌نامه (Motivation Letter) و کاورلتر (Cover Letter) هر دو ابزارهای مهمی برای معرفی خود به دانشگاه‌ها یا کارفرمایان هستند، اما تفاوت‌هایی بین آن‌ها وجود دارد:

 

۱.انگیزه‌نامه

کاربرد: انگیزه‌نامه یا SOP متنی است که توسط فرد متقاضی برای توضیح اهداف، انگیزه‌ها و دلایل خود برای انتخاب یک دوره تحصیلی، شغلی، یا تحقیقاتی خاص نوشته می‌شود. این نامه یکی از مهمترین اجزای پرونده‌های پذیرش در دانشگاه‌ها، موسسات تحقیقاتی و سازمان‌های مختلف است و به مسئولین پذیرش کمک می‌کند تا درک بهتری از ویژگی‌ها و اهداف متقاضی داشته باشند.

محتوا: در انگیزه‌نامه بیشتر بر روی انگیزه‌ها، اهداف بلندمدت و علاقه‌های علمی یا حرفه‌ای فرد تمرکز می‌شود. توضیح می‌دهید که چرا به این برنامه خاص علاقه‌مند هستید و چگونه این برنامه به شما کمک می‌کند به اهداف خود برسید.

ساختار: به‌طورکلی شامل معرفی، توضیح انگیزه‌ها و اهداف و بخش پایانی است که در آن تمایل و دلایل خود را برای حضور در برنامه شرح می‌دهید.

لحن و سبک نوشتاری: لحن آن رسمی و علمی است و شامل توضیحات جزئی و دقیق درباره تجربیات و اهداف تحصیلی است. طول متن انگیزه‌نامه بین ۱ تا ۲ صفحه است.

 

۲.کاورلتر (Cover Letter)

کاربرد: کاورلتر (Cover Letter) یا نامه پوششی، متنی است که به همراه رزومه ارسال می‌شود و هدف آن معرفی کوتاه و جذاب متقاضی به کارفرما یا مسئول استخدام است. کاورلتر اولین برخورد کارفرما با متقاضی است و نقش مهمی در جلب توجه و ایجاد تاثیر اولیه مثبت دارد.

محتوا: در کاورلتر بیشتر بر روی تجربه‌های کاری، مهارت‌ها و چگونگی مطابقت آن‌ها با موقعیت شغلی مورد نظر تمرکز می‌شود. توضیح می‌دهید که چرا فکر می‌کنید برای این شغل مناسب هستید و چگونه می‌توانید به شرکت یا سازمان کمک کنید.

ساختار: شامل معرفی، اشاره به شغل موردنظر، توضیح تجربه‌ها و مهارت‌های مرتبط و بخش پایانی که در آن تمایل خود را برای مصاحبه و همکاری ابراز می‌کنید.

لحن و سبک نوشتاری: لحن نوشتاری کاورلتر نیز همچون انگیزه‌نامه رسمی و حرفه‌ای است و بر روی مهارت‌ها و تجربیات شغلی تمرکز دارد. طول متن کاورلتر نهایتا ۱ صفحه است و مختصر و مستقیماً به نکات مهم پرداخته می‌شود.

«به‌طور خلاصه، انگیزه‌نامه بیشتر به انگیزه‌ها و اهداف بلندمدت فرد می‌پردازد و معمولاً برای پذیرش‌های تحصیلی یا بورسیه‌ها استفاده می‌شود، درحالی‌که کاورلتر بر روی تجربه‌های کاری و مهارت‌ها تمرکز دارد و برای درخواست‌های شغلی استفاده می‌شود»

 

چه زمانی به نوشتن انگیزه‌نامه نیاز داریم؟

یک انگیزه‌نامه معمولاً زمانی مورد نیاز است که سازمانی بخواهد اشتیاق، تناسب فرهنگی و انگیزه شما را برای یک فرصت خاص بسنجد.

چند موقعیت وجود دارد که ممکن است نیاز به ارسال SOP داشته باشید، مانند:

  • درخواست برای یک برنامه آموزشی؛
  • درخواست کار در یک سازمان غیرانتفاعی یا شرکت مأموریت محور؛
  • کارآموزی در یک زمینه رقابتی؛
  • درخواست برای فعالیت در یک موقعیت داوطلبانه در یک مؤسسه خیریه یا غیردولتی؛
  • درخواست برای کمک‌هزینه تحصیلی یا نوعی بورسیه؛

سوای از اینکه برای کدام‌یک از موقعیت‌های بالا درخواست می‌دهید، یک انگیزه‌نامه برای بیان توانمندی‌های متمایز و انتقال اشتیاق شما برای اخذ مسئولیت در آن نقش، برنامه یا فرصت خاص است. به همین دلیل است که اگر بتوانید نوشتن این نامه را به نحو احسن انجام دهید، موفق می‌شوید خواننده را متقاعد کنید تا درخواست شما را با جزئیات بررسی کند.

 

چگونه یک انگیزه‌نامه عالی بنویسیم؟

اکنون که می‌دانید انگیزه‌نامه چیست، وقت آن است که SOP خود را بنویسید. به همین منظور، مراحل زیر را برای نوشتن یک انگیزه‌نامه عالی دنبال کنید:

 

۱.درج اطلاعات تماس و آدرس

در این بخش، شما باید اطلاعات تماس خود، مانند نام کامل، آدرس ایمیل، شماره‌تلفن و هر جزئیات دیگری که برای پیگیری درخواست شما ضروری است را وارد کنید. علاوه‌بر این، بسته به اینکه برای کجا و چه موقعیتی درخواست می‌دهید باید جزئیات تماس چند نفر از نزدیکان، دوستان یا آشنایان مورد نظر خود را نیز درج کنید.

نکته مهم: برای برقراری ارتباط سازنده با خواننده، نام شخص یا سازمانی که مخاطب شماست را به‌طور کامل درج کنید. اگر نام شخص را نمی‌دانید، می‌توانید با تحقیق در وب‌سایت سازمان و بررسی فهرست کارکنان، نام و سمت مخاطب نامه خود را پیدا کنید. اگر در مورد عنوان یا جنسیت آن‌ها مطمئن نیستید، می‌توانید فقط از نام کاملشان استفاده کنید. مثلاً:

  • آقای اسمیت عزیز
  • دکتر سینگ عزیز
  • کامرون اسمیت عزیز

 

۲.انتظارات برنامه را برآورده کنید

نوشتن یک انگیزه‌نامه جذاب تماماً در مورد این است که به مدیر استخدام یا مسئول پذیرش دانشگاه نشان دهید که چگونه شرایط لازم برای این موقعیت را برآورده می‌کنید. برای افزایش شانستان در پذیرش، پیش از نوشتن این بخش، سؤالات زیر را از خود بپرسید:

  • معمولاً چه نوع متقاضیانی در این برنامه پذیرفته می‌شوند؟
  • چگونه می‌توانید الزامات این موقعیت را برآورده کنید؟

بنابراین، ابتدا باید شرایط دقیق برنامه را بدانید و توضیح دهید که چگونه سوابق تحصیلی یا کاری و نقاط قوت شما با معیارهای ذکر شده مطابقت دارد.

هر سازمان جزئیاتی را در مورد مهارت‌ها، تجربیات، صلاحیت‌ها و یا ویژگی‌های شخصی فردی که به‌دنبال آن هستند ارائه کرده است. با بررسی آن‌ها می‌توانید بفهمید که آیا گزینه مطلوبی هستید یا خیر. شاید آن‌ها کسی را می‌خواهند که در تجزیه‌وتحلیل داده‌ها مهارت داشته باشد، یا کاندیداهایی را در اولویت قرار می‌دهند که به این صنعت علاقه دارند.

به یاد داشته باشید که اگر درخواست خود را به همراه رزومه یا کاورلتر ارائه می‌کنید، لازم نیست از کلیه مهارت‌ها و توانمندی‌هایتان صحبت کنید. ۳ تا ۵ مورد اصلی را مشخص کنید و مثال‌های ملموسی از نحوه برآورده‌کردن هرکدام ارائه دهید. برای درک بهتر هر یک از این موارد، در ادامه مثال‌هایی را خدمت شما عزیزان ارائه می‌کنیم:

مثال:

شرایط درخواستی سازمان: حداقل ۲ سال سابقه کار داوطلبانه

تجربه شما: «من به مدت ۳ سال در Namibia داوطلب پزشکی بودم. این دوران یکی از لذت‌بخش‌ترین ماجراجویی‌ها و تجربیات متحول‌کننده من تاکنون بوده است، زیرا من مشتاق کمک به دیگران هستم. من معتقدم که این افق دید من را گسترده‌تر و من را انعطاف‌پذیرتر کرد.»

 

۳.با ارزش‌های آن‌ها هماهنگ شوید

انگیزه‌نامه شما باید توضیح دهد که شخصیت شما چه سمت‌وسویی دارد و به خواننده نشان می‌دهد که چگونه ارزش‌های سازمان با ارزش‌های شما مشترک است؛ بنابراین برای تحقیق کامل در مورد سازمان، فرهنگ، اهداف و ارزش‌های آن وقت بگذارید. آنچه را که با باورها و اهداف خودتان منطبق است پیدا کرده و در نامه انگیزشی خود به آن اشاره کنید.

اما این کار هم راه و رسمی دارد. نباید به‌صورت غیرمنتظره و طوطی‌وار از این ارزش‌ها صحبت کنید. در عوض، به‌طور متفکرانه روایتی را برای نشان‌دادن اشتیاق خود بیان کنید که نشان می‌دهد ارزش‌های شما چگونه با مأموریت مؤسسه هماهنگ است.

حتماً مثال‌های عینی بزنید. به‌عنوان‌ مثال، اگر شرکت برای پایداری محیطی ارزش قائل است، بهتر است از یک مثال حکایتی استفاده کنید.

مثال:

ارزش سازمان: پایداری و حفظ محیط‌زیست؛

برای مثال ارزش‌های سازمان مورد نظر شما پایداری، اقدام اقلیمی و حفاظت از طبیعت است. شما می‌توانید متن زیر را برای نشان‌دادن اشتیاق خود به این حوزه بنویسید:

ارزش و علایق شما: «من اشتیاق عمیقی به حفاظت از طبیعت دارم و به‌طور داوطلبانه با سازمان‌های محیط زیستی، به‌ویژه در بازسازی زیستگاه‌های تالاب محلی، همکاری کرده‌ام. من همچنین با حمایت از کاهش زباله‌های محل کار و جایگزینی کیسه پارچه‌ای به‌جای کیسه‌های خرید یکبار مصرف، به دوستی با محیط‌زیست در زندگی حرفه‌ای خود نیز پایبندم.»

 

۴.ابراز علاقه واقعی

مهم‌تر از همه، انگیزه‌نامه شما باید نشان دهد که واقعاً طالب فعالیت یا تحصیل در آن مکان هستید. بااین‌حال، التماس‌کردن و نشان‌دادن علاقه هوشمندانه دو موضوع کاملاً جداگانه است و نباید آن‌ها را با هم اشتباه بگیرید!

همچنین به‌کاربردن عبارات عمومی می‌توانند فاقد صداقت و انگیزه لازم از سوی شما به نظر برسند. در عوض، در مورد آنچه که واقعاً شما را به این فرصت جذب کرده است، بنویسید.

تا جایی که ممکن است واضح و مشخص سخن بگویید و اشتیاق خود را بدون اینکه لزوماً فرصتی از آن‌ها بخواهید، بیان کنید؛ مثلاً:

مثال اول:

«من دوست دارم در Aberdeen زندگی کنم؛ زیرا مجذوب فرهنگ هایلندر هستم و مایلم که با میراث ‌فرهنگی غنی و جامعه پر‌جنب‌وجوش شهر که به هنر، موسیقی و حفظ سنت‌های اسکاتلند اختصاص دارد، عجین شوم.»

مثال دوم:

«رؤیای من این است که بخشی از برنامه کارشناسی‌ارشد علوم محیطی باشم؛ زیرا تحقیقات پیشرفته آن در راه‌حل‌های انرژی پایدار و تلاش‌های حفاظت از دریا با اشتیاق من برای حفاظت از اکوسیستم‌های سیاره زمین بوده، همسو است.»

مثال‌ها و جزئیات خاص نشان می‌دهند که شما برای یادگیری در مورد سازمان وقت صرف کرده‌اید و به شما کمک می‌کند تا اشتیاق واقعی‌تان از طریق نوشتن انگیزه‌نامه بدرخشد.

 

۵.متن خود را شخصی‎‌سازی کنید

درحالی‌که نشان‌دادن چگونگی برآورده‌کردن الزامات بسیار مهم است، از اینکه برخی از ویژگی‌های شخصیتی خود را بیان کنید، نترسید.

برای مثال می‌توانید بگویید که شما یک:

  • یادگیرنده خستگی‌ناپذیر و کنجکاو در تمام طول عمرتان هستید؛
  • یا حلال خلاقی برای مشکلاتی که مربوط به حوزه فناوری است؛
  • و یا اینکه سال‌های زیادی را صرف مطالعه و تحقیق کرده‌اید که چگونه می‌توان از پیشرفت‌های فناوری برای افزایش پایداری محیط‌زیست استفاده کرد؟

اجازه دهید شخصیت و ارزش‌های متمایز شما بدرخشد تا نامه انگیزشی شما به یاد ماندنی‌تر شود و شما را از سایر متقاضیان متمایز کند. این می‌تواند مهارت‌های شما را در کارتان به خواننده منتقل کند و به او نگاهی دقیق‌تر به فردی که در پشت این مدارک قرار دارد، بدهد.

 

۶.ارسال کاورلتر همراه با انگیزه‌نامه

اگر سازمان موردنظرتان برای شناختن شما به اطلاعاتی فراتر از آمار و شرایطی که گفتید نیاز دارد، باید نامه کاورلتر را نیز به همراه انگیزه‌نامه ارسال نمایید.

شخصی که نامه انگیزشی شما را می‌خواند به‌دنبال یافتن تجربه و سوابقی در حول محور انگیزه‌ها، علایق و آرزوهای شماست؛ بنابراین، به‌جای اینکه فقط علایق، اشتیاق و توانمندی‌هایتان را لیست کنید، موقعیت‌هایی که به‌صورت عملی در آن‌ها تجربه کسب کرده‌اید را نیز نشان دهید.

برای مثال، اگر برای پذیرش در مقطع کارشناسی‌ارشد درخواست می‌دهید، تحقیقات و مقالاتی که از شما در ارتباط با دروس این رشته انجام و چاپ شده است را نیز ذکر کنید و همچنین توضیح دهید که چه چیزی باعث علاقه شما به این تخصص شده و دنبال‌کردن این مسیر برای شخص شما چه هدف، معنا و مفهومی دارد؛ بنابراین، اگر فارغ‌التحصیل رشته تاریخ هستید، توضیح دهید که چگونه کار داوطلبانه در موزه باستان‌شناسی باعث شد تا مدرک تحصیلات تکمیلی خود را در مطالعات موزه و سرپرستی ادامه دهید.

مثال:

«به‌عنوان فارغ‌التحصیل رشته تاریخ، اشتیاق من برای حفظ و به اشتراک گذاشتن روایت‌های فرهنگی‌مان با یک ترم کارآموزی در موزه جرقه زد. کارکردن در کنار متصدیان، درحالی‌که آثار و داستان‌های باستانی را از طریق نمایشگاه‌های جذاب به معرض دیدگان افراد می‌گذاشتند، چشمانم را به نقش حیاتی موزه‌ها در آموزش و اتصال جوامع به ریشه‌هایشان باز کرد.

این تجربه انگیزه من را برای پیگیری مطالعات موزه‌ای در مقطع کارشناسی‌ارشد تقویت کرد، جایی که می‌توانم تخصص خود را برای سرپرستی مسئولانه و برنامه‌ریزی برای توسعه آن سرمایه‌گذاری کنم تا تاریخ مشترک ما را برای همه زنده و قابل‌دسترس نگه دارد.»

 

۷.جاه‌طلبی‌های خود را منتقل کنید

نامه انگیزشی شما باید جاه‌طلبی‌ها و آرزوهای شما را به دستاوردهایتان بیان کند. کمیته‌های پذیرش و کارفرمایانی که درخواست دریافت انگیزه‌نامه دارند، می‌خواهند هماهنگی اهداف شما را با خودشان درک کنند.

دیدگاه خود را درباره نحوه برنامه‌ریزی برای به‌کارگیری دانش، مهارت‌های ضروری یا تجربه‌ای که به دست می‌آورید به اشتراک بگذارید. اگر یک شغل است، توضیح دهید که چگونه شما را برای رشد شغلی بیشتر و تأثیرگذاری در آن زمینه آماده می‌کند. برای یک برنامه آکادمیک تحصیلی، در مورد چگونگی مشارکت در تحقیقات پیشرفته یا تبدیل‌شدن به یک رهبر و مربی صحبت کنید.

از بزرگ فکر کردن نترسید. کاندیدهای باانگیزه اغلب اهداف بزرگی برای ایجاد نوآوری، ایجاد تفاوت یا جابه‌جایی مرزها در رشته خود دارند. فقط مطمئن شوید که آرزوهای شما واقع‌بینانه است و نشان می‌دهد که برای مشغول‌شدن در آن سمت و یا به‌دست‌آوردن آن جایگاه برنامه دارید و برای رسیدن به اهدافتان چگونه سرمایه‌گذاری می‌کنید.

در اینجا نمونه‌ای از نحوه بیان جاه‌طلبی‌های خود در نامه انگیزشی آورده شده است:

مثال:

«هدف بلندمدت من تبدیل‌شدن به یک رهبر در طراحی و برنامه‌ریزی شهری پایدار است که برای اجرای زیرساخت‌های سبز در مجامع مسکونی برنامه‌ریزی می‌کند. تحصیل در این رشته، دانش من را در حوزه توسعه راه‌حل‌های معماری سازگار با محیط‌زیست و سیاست‌های شهری مقاوم در برابر آب‌وهوا که حفاظت از محیط‌زیست را در کنار رشد اقتصادی و برابری اجتماعی در اولویت قرار می‌دهد، افزایش می‌دهد.»

 

۸.دروغ نگویید

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که می‌توانید هنگام نوشتن نامه انگیزشی خود مرتکب شوید، دروغگویی است.

اگر چیزی را نادرست بنویسید، خواننده آن را حس خواهد کرد. وقتی دروغ می‌گویید، احتمالاً به‌صورت ناخودآگاه در مورد احساسات و عقاید خود بزرگ‌نمایی می‌کنید. اگر داستانی جعلی بگویید یا دستاوردهای خود را بیش از حد بزرگ کنید، به جایی نخواهید رسید.

عدم صداقت شما ممکن است آشکار شود و به‌شدت به اعتبار شما آسیب وارد کند و منجر به رد فوری شما شود.

صداقت و درستی برای نوشتن یک نامه انگیزشیِ مؤثر ضروری است. هدف این سند این است که واقعاً منعکس کند که شما چه کسی هستید، چرا بهترین گزینه برای این فرصت هستید و آنچه را که امیدوارید به دست آورید.

نگران نباشید اگر فکر می‌کنید که زندگی شما تابه‌حال به‌اندازه کافی تأثیرگذار نبوده تا داستانی جذاب بنویسید. مهم نیست که از کجا آمده‌اید. می‌توانید دیدگاه منحصربه‌فرد، رشد شخصی و عزم تزلزل‌ناپذیر خود را برای پیگیری علایق خود به خواننده نشان دهید.

 

۹.از یک الگو برای نوشتن انگیزه‌نامه خود استفاده کنید

اگر می‌خواهید نامه انگیزشی شما تأثیر اولیه خود را بر خواننده بگذارد، ارائه مهم است.

یک نامه که فقط با کلمات بی‌ربط و طوطی‌وار پر شده، هیچ شانسی برای گرفتن پذیرش ندارد. اگر تجربه اولتان در نوشتن انگیزه‌نامه است، از یک الگو برای انجام این کار بهره ببرید. در ادامه این مقاله، نمونه‌هایی از نامه‌های انگیزشی را برای شما آورده‌ایم.

 

نکات مهم برای نوشتن انگیزه‌نامه

پیروی از نکات زیر می‌تواند به تأثیرگذاری انگیزه‌نامه شما کمک کند و تصمیم‌گیرندگان را متقاعد کند که درخواست شما را با حوصله و دقت بیشتری بررسی کنند.

 

۱.قالب و فرمت انگیزه‌نامه

اغلب سازمان‌ها و دانشگاه‌ها، فرمت مشخصی را برای نوشتن انگیزه‌نامه ارائه می‌کنند. اگر سازمان شما هیچ جزئیاتی را در این‌ خصوص ارائه نکرده است، از این دستورالعمل پیروی کنید:

  • طول متن: یک تا دو صفحه
  • اندازه فونت: ۱۲ یا ۱۴
  • نوع فونت: Times New Roman یا Arial

 

۲.انتقال شخصیت با لحن گفتار و نوع نوشتار

متن خود را به‌گونه‌ای بنویسید که نشان دهد اگر مسئول پذیرش با شما در یک اتاق بود چگونه با او صحبت می‌کردید. جزئیات جالبی را وارد کنید که به انگیزه‌نامه شما کمک می‌کند تا از دیگران متمایز شود. گفتار طنزآمیز می‌تواند سبب سوء‌تعبیر خواننده از گفته‌های شما شود؛ بنابراین حتماً با لحن رسمی بنویسید.

 

۳.ساده و روان بنویسید

پس از نوشتن انگیزه‌نامه، زمانی را برای تصحیح آن بگذارید. اگر زمان کافی در اختیار دارید، یک الی دو روز بعد این کار را انجام دهید. این فاصله زمانی سبب می‌شود تا با ذهن بازتری اشتباهات خود را اصلاح کنید. هنگام تصحیح هر گونه اصطلاح یا اصطلاحات پیچیده و غیرضروری را شناسایی کنید و آن‌ها را با کلمات ساده‌تر جایگزین کنید. جملات کوتاه و واضحی بنویسید که نتوان آن‌ها را اشتباه تعبیر کرد.

 

۴.روی نقاط قوت خود تمرکز کنید.

به‌جای بیان چالش‌ها یا محدودیت‌های خود، در مورد نقاط قوت خود بنویسید. نوشتن در مورد نقاط قوت شما به بررسی‌کنندگان نامه انگیزشی شما کمک می‌کند تا ارزش شما را برای سازمان خود درک کنند و لحن نامه شما را مثبت نگه می‌دارد.

 

نمونه‌های انگیزه‌نامه

تصویر زیر حاوی یک نمونه متن برای نوشتن انگیزه‌نامه همراه با ترجمه آن است:

نمونه انگیزه‌نامه برای درخواست بورسیه:

 

با نوشتن یک انگیزه‌نامه خوب، برای بهترین موقعیت‌ها پذیرش بگیرید!

نوشتن انگیزه‌نامه به شما کمک می‌کند تا اهداف تحصیلی یا حرفه‌ای خود را مشخص کنید و به‌دقت بیان کنید که چرا به یک برنامه تحصیلی خاص یا موقعیت شغلی علاقه‌مند هستید. این امر به شما کمک می‌کند تا اهداف خود را برای خودتان و دیگران واضح‌تر کنید. نوشتن انگیزه‌نامه نشان‌دهنده تعهد و علاقه شما به موقعیت یا برنامه مورد نظر است. این امر به خواننده اطمینان می‌دهد که شما به‌طور جدی و باانگیزه به دنبال این فرصت هستید. به‌طور خلاصه، انگیزه‌نامه ابزاری قدرتمند برای بیان اهداف، انگیزه‌ها و توانمندی‌های شماست و نقش مهمی در موفقیت شما در پذیرش تحصیلی یا درخواست شغلی ایفا می‌کند. اگر سؤالی در مورد پروسه مهاجرت به کانادا و پذیرش در بهترین دانشگاه‌ها و یا اخذ موقعیت‌های شغلی عالی دارید، با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی استادی 2020 تماس بگیرید.

سوالات متداول

  • ۱. طول انگیزه‌نامه باید چقدر باشد؟

    انگیزه‌نامه معمولاً بین یک تا دو صفحه است. بهتر است مختصر و مفید باشد، با تمرکز بر نکات کلیدی و اجتناب از اضافه‌گویی.
  • ۲. چه اطلاعاتی باید در انگیزه‌نامه گنجانده شود؟

    انگیزه‌نامه باید شامل معرفی خود، توضیح انگیزه‌ها و اهداف، شرح دستاوردها و مهارت‌ها، و بیان دلایل علاقه‌مندی به برنامه یا موقعیت مورد نظر باشد.
  • ۳. چگونه باید انگیزه‌نامه را شروع کرد؟

    انگیزه‌نامه باید با یک معرفی مختصر شروع شود که شامل نام شما و دلیل نوشتن این نامه است. سپس به توضیح انگیزه‌ها و اهداف خود بپردازید.
  • ۴. آیا می‌توان یک انگیزه‌نامه را برای چند دانشگاه یا سازمان مختلف ارسال کرد؟

    استفاده از یک انگیزه‌نامه یکسان برای دانشگاه‌های مختلف به‌طورکلی توصیه نمی‌شود. هر دانشگاه دارای ویژگی‌ها، برنامه‌ها و فرهنگ خاص خود است و انگیزه‌نامه باید باتوجه‌به این ویژگی‌ها شخصی‌سازی شود. بااین‌حال، می‌توانید از یک قالب پایه استفاده کنید و آن را برای هر دانشگاه به‌صورت مجزا تنظیم کنید.
  • ۵. چگونه باید انگیزه‌ها و اهداف خود را بیان کرد؟

    انگیزه‌ها و اهداف خود را با مثال‌های مشخص و تجربه‌های شخصی توضیح دهید. بیان کنید که چگونه این برنامه یا موقعیت به شما کمک می‌کند به اهداف بلندمدت خود برسید.
  • ۶. چگونه باید دستاوردها و مهارت‌ها را معرفی کرد؟

    دستاوردها و مهارت‌های خود را به‌صورت مختصر و مرتبط با برنامه یا شغل موردنظر بیان کنید. از مثال‌های مشخص برای نشان‌دادن توانمندی‌های خود استفاده کنید.
  • ۷. آیا باید لحن انگیزه‌نامه رسمی باشد؟

    بله انگیزه‌نامه باید به‌صورت رسمی و حرفه‌ای نوشته شود و از اشتباهات املایی و گرامری پرهیز کنید.
  • ۸. چگونه باید انگیزه‌نامه را خاتمه داد؟

    انگیزه‌نامه را با یک پاراگراف خاتمه دهید که در آن تمایل خود را برای مصاحبه یا ملاقات بیان کنید و از خواننده برای بررسی درخواست‌تان تشکر کنید.
  • ۹. آیا نیاز است که انگیزه‌نامه را دوباره بازبینی کنیم؟

    بله، بازبینی و ویرایش انگیزه‌نامه بسیار مهم است. مطمئن شوید که نامه‌تان بدون اشتباهات املایی و گرامری است و تمام نکات کلیدی را پوشش می‌دهد.
  • ۱۰. آیا می‌توان از قالب‌های آماده برای انگیزه‌نامه استفاده کرد؟

    استفاده از قالب‌های آماده می‌تواند کمک‌کننده باشد، اما حتماً آن را به‌طور شخصی‌سازی شده و مطابق با نیازها و شرایط خاص خود تنظیم کنید. از الگوهای موجود در اینترنت ایده بگیرید؛ اما به‌هیچ‌وجه از روی آن‌ها کپی نکنید!

برای مهاجرت نیاز به مشاوره دارید؟

همین حالا از مشاوران مجرب STUDY2020 وقت مشاوره بگیرید
تازه‌ترین مطالب مجله مهاجرت
مطالب مرتبط
دانشگاه‌ها و کالج‌های برتر در بریتیش کلمبیا برای دانشجویان بین‌المللی

دانشگاه‌ها و کالج‌های برتر در بریتیش کلمبیا برای دانشجویان بین‌المللی

بریتیش کلمبیا یکی از استان‌های زیبای کانادا است که همواره مقصدی ایده‌آل برای دانشجویان بین‌المللی به‌‌شمار می‌رود. دانشجویانی که به‌دنبال تجربه تحصیلی عالی و زندگی در یک محیط متنوع و چند فرهنگی هستند، اغلب این استان را برای تحصیل خود انتخاب می‌کنند. بریتیش کلمبیا نه‌تنها به‌خاطر طبیعت بکر و زیبای خود مشهور است، بلکه به‌واسطه وجود دانشگاه‌ها و کالج‌های برجسته‌ای همچون دانشگاه بریتیش کلمبیا...

مطالعه مطلب

ویزای توریستی کانادا برای ساکنین اروپا

ویزای توریستی کانادا برای ساکنین اروپا

آیا می‌دانستید کسانی که در اروپا زندگی می‌کنند، شانس بیشتری برای اخذ ویزای توریستی کانادا دارند؟ جالب است بدانید که بعد از ورود به کانادا با ویزای توریستی هم می‌توانید با اخذ ویزای کاری، اقامت خود را به مدت ۳ سال تمدید کنید! برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، با مشاوران ما در استادی ۲۰۲۰ در تماس باشید....

مطالعه مطلب

تبدیل ویزای کار ایرانیان به اقامت دائم کانادا

تبدیل ویزای کار ایرانیان به اقامت دائم کانادا

افرادی که توانسته‌اند ویزای کاری ایرانیان را دریافت کنند، یک گام بزرگ در جهت زندگی در خاک کانادا برداشته‌اند. همه این فرصت را دارند که ویزای کاری کانادا را به اقامت دائم این کشور تبدیل کنند و از این فرصت فوق‌العاده برای مهاجرت به کانادا بهره ببرند. برای مشاوره رایگان و بررسی شرایط با مشاوران ما در استادی ۲۰۲۰ در ارتباط باشید....

مطالعه مطلب

گرفتن ویزای توریستی از طریق آژانس هواپیمایی یا دفاتر مسافرتی

گرفتن ویزای توریستی از طریق آژانس هواپیمایی یا دفاتر مسافرتی

از هر طریقی که برای ویزای توریستی کانادا اقدام کرده باشید، لازم است در مراحل بعدی اگر می‌خواهید برای اقامت دائم اقدام کنید و با مشاور مهاجرتی همراه شوید، باید تمام مدارک اولیه‌ای که برای ثبت ویزای توریستی از آنها استفاده کرده‌اید را برای مشاور خود بفرستید. در کل پیشنهاد ما این است که برای اخذ ویزای توریستی حتما به دفاتر معتبر مهاجرتی مراجعه...

مطالعه مطلب

بگ گراند چک پرونده مهاجرتی شامل چه مواردی می‌شود؟

بک‌گراند چک پرونده مهاجرتی شامل چه مواردی می‌شود؟

به‌طور کلی فرایندی است که اداره مهاجرت کانادا کلیه سوابق قانونی و امنیتی فرد را مورد بررسی قرار می‌دهد. این بررسی‌ها شامل راستی‌آزمایی نام، محل تولد و کشور محل تولد فرد متقاضی است و همچنین بررسی سوابق کیفری، قانونی، جنایی، تروریستی و مالی فرد متقاضی بسیار مورد توجه اداره مهاجرت است. البته لازم به ذکر است که اگر فرد در کشور دیگری هم اقامت...

مطالعه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.