خرید بیزینس در کانادا، جزو یکی از راه‌های آسان برای اخذ اقامت دائم در این کشور است و فقط با تمکن مالی و ارائه چند مدرک مهم، می‌توانید طی یک پروسه که حدود ۲ سال زمان می‌برد، برای خود و تمام اعضای خانواده اقامت کانادا را دریافت کنید.

اولین قدم شما برای اقدام اخذ اقامت از طریق خرید بیزینس، آگاهی از مدارک مورد نیاز است تا بتوانید آن‌ها را آماده کنید؛ مدارک اصلی هم شامل مدارک هویتی، تأیید تمکن مالی و آن‌دسته مدارکی هستند که برای اخذ اقامت دائم کانادا به آن‌ها نیاز خواهید داشت. اگر هم قصد دارید در همان ابتدای کار برای شناسایی بیزینس مورد نظر خود به کانادا سفر کنید، می‌توانید از ویزای ویزیتوری استفاده کنید. این کار علاوه بر امکان بررسی بیزینس آینده شما، امتیازاتی هم برای اخذ اقامت دائم این کشور برای شما ایجاد می‌کند.

 

خرید بیزینس در کانادا چه شرایطی دارد؟

  • با داشتن حداقل به‌مدت 3 سال تجربه مدیریت یا مالکیت یک بیزینس در ایران.
  • داشتن دارایی و سرمایه کافی برای خرید بیزینس در کانادا.
  • خرید همه یا حداقل نیمی از سهام کسب‌وکار در کانادا.
  • مدرک تحصیلی در حد دیپلم و بالاتر.
  • مهارت انگلیسی در حد پایه. هرچند در ابتدای راه برای خرید بیزینس در کانادا نیازی به مدرک زبان ندارید، اما با ارائه این مدرک پرونده خود را قوی‌تر کنید.

 

مرحله اول- پیداکردن بیزینس

در این مرحله ابتدا باید منطقه مورد نظر و حوزه شغلی را که در آن مهارت دارید، مشخص کنید و بعد از آن، بیزینس‌های قابل‌خریداری را انتخاب کنید. با توجه به این نکته که خرید بیزینس در کانادا هیچ‌گونه محدودیتی ندارد و می‌توانید کسب‌وکار مورد نظر خود را در ایالت‌های مختلف خریداری کنید. برای پیداکردن بیزینس در کانادا، چند راه پیش روی شما وجود دارد:

یک) مجلات و خبرنامه‌های سرمایه‌گذاری تجاری که معمولاً در مناطق پُرجمعیت می‌توانید به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.
دو) نشریات تجاری تخصصی که منبع مفیدی برای اطلاعات صنعت مورد نظر شما خواهد بود.
سه) روزنامه‌ها هم گزینه دیگری هستند که کسب‌وکارهای محلی را دسته‌بندی کرده و فهرست آن‌ها را در اختیار شما قرار می‌دهند.
چهار) ارتباط‌های کلامی و تعامل‌های دوستانه معمولاً اطلاعاتی از برخی کسب‌وکارهای آماده فروش به شما می‌دهند که شاید هنوز در آگهی‌های بیزینس‌های فروشی ثبت نشده‌اند.
پنج) جست‌وجو در اینترنت هم یکی دیگر از راه‌هایی است که ارتباط میان کسب‌وکارهای مختلف را در سراسر جهان، آسان کرده است و به‌راحتی می‌توانید از طریق سایت‌های معتبر، بیزینس خود را پیدا کنید.
شش) و در آخر، کارگزاران و واسطه‌ها هستند که در صورت معرفی مشاغل و بیزینس‌های فروشی، کمیسیون دریافت می‌کنند.

 

مرحله دوم- استخدام وکیل تجاری

این مرحله شاید برای شما انتخابی باشد اما ضروری‌ست؛ چراکه قیمت برخی از کسب‌وکارها بدون دلیل مشخصی بالاست و ممکن است شما هزینه بالایی برای خرید بیزینسی پرداخت کنید که می‌توانستید ارزان‌تر هم خریداری کنید. یا اینکه مثلاً شاید بیزینسی در محله‌ای باشد که رفت‌وآمد محدود است و به سوددهی نرسید. یا اینکه شاید کسب‌وکاری باشد که مشکل قانونی دارد و صاحب آن، از شما پنهان کرده است. تمام این موارد، می‌تواند شما را به دردسر بیندازد و برای رهایی از این چالش‌ها، وکیل تجاری یا یک کارگزار معتبر که در این زمنیه تجربه و آگاهی دارد، می‌تواند بهترین گزینه باشد.

 

مرحله سوم- خرید بیزینس

پس از آنکه از طریق وکیل تجاری یا با آگاهی خوتان، در جریان جزئیات بیزینس قرار گرفتید و حق و حقوق خود را بررسی کردید، قراردادهایی را باید تنظیم کرده و درنهایت بیزینس را خریداری کنید.

 

مرحله چهارم- توافق با صاحب ملک برای راه‌اندازی بیزینس

این مرحله هم شاید به نظر ساده باشد و نیازی به بررسی آن نداشته باشید اما باید بدانید که گاهی شما را با چالش‌هایی روبه‌رو می‌کند؛ مانند اینکه شاید صاحب ملک راضی نشود ملک خود را به یک مهاجر غیرکانادایی اجاره دهد، یا اینکه شرایط دشواری مانند پرداخت یکساله یا شش‌ماه اجاره را پیش پای شما بگذارد. در این شرایط، دوباره حضور یک وکیل تجاری باتجربه ضرورت پیدا می‌کند.

 

مرحله پنجم- تدوین ارائه یک بیزنس‌پلن قوی

وقتی به این مرحله برسید، یعنی بیزینس خود را خریداری کرده و ملک مورد نظر را برای راه‌اندازی کسب‌وکار اجاره کرده‌اید و درواقع صاحب یک بیزینس هستید. اما قبل از هر اقدامی لازم است یک طرح تجاری قوی بنویسید تا بتوانید دولت کانادا یا اداره مهاجرت این کشور برای صدور مجوز و ویزای شما متقاعد شود. در این طرح باید مشخص کنید که کسب‌وکار شما تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصاد کانادا خواهد داشت و قرار است بیزینس روبه‌رشدی داشته باشید.

 

مرحله ششم: اخذ مجوز LMIA

این مجوز به‌نام LMIA نامه ارزیابی تاثیر بر بازار کار کاناداست؛ یک گواهی الزامی برای کسب‌وکارهای خریداری‌شده و ضروری است قبل از استخدام فرد خارجی در بیزینس خود، حتماً آن را دریافت کرده باشید. در واقع کسب‌وکارهایی که می‌خواهند از نیروی کار خارجی استفاده کنند، باید ثابت کنند که این جذب نیرو، اختلالی برای اشتغال‌زایی و اقتصاد کانادا ایجاد نمی‌کند و پس از آن‌، می‌توانند تأییدیه سازمان ESDC (سازمان اشتغال و توسعه اجتماعی کانادا) را در قالب نامه LMIA بگیرند. در واقع باید این سازمان را متقاعد کنند که موقعیت شغلی مربوطه نمی‌تواند توسط کارکنان داخلی پر شود.

 

مرحله هفتم-دریافت ورک پرمیت (Work Permit) و مهاجرت به این کشور

بعد از دریافت نامه ارزیابی تأثیر بر بازار کار کانادا یا LMIA باید برای گرفتن ورک پرمیت یا همان مجوز کار در کانادا اقدام کنید. این مجوز برای یک تا 2 سال کار است و هم قابلیت تمدید دارد و هم امکان اقامت دائم را برای شما فراهم می‌کند. در واقع باید گفت آماده باشید که پس از صدور این مجوز، به‌عنوان مدیر بیزینس خودتان به کانادا بروید.

 

اگر در تمام مراحل اخذ اقامت از طریق خرید بیزینس در کانادا، نیاز به مشاوره تخصصی و آماده‌کردن بیزینس‌پلن دارید، کارشناسان سازمان مهاجرتی Studu2020 در هر لحظه، کنار شما هستند.